Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Τα... σεμεδάκια της μαμάς αποκτούν νέα ζωή!

Οι δαντέλες και τα… σεμεδάκια δεν έλειπαν και δεν λείπουν ποτέ  από κανένα σπίτι. Αν και πλέον η διακόσμηση με τα κλασικά σεμεδάκια της μαμάς θεωρείται κάπως παρωχημένη, στην πραγματικότητα οι δαντέλες παραμένουν μερικά από τα πιο όμορφα διακοσμητικά στοιχεία.

Κι αν δεν σας αρέσει η κλασική τους εφαρμογή υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να δημιουργήσετε με τις αγαπημένες δαντέλες!
Eμείς σας δίνουμε λίγες μόνο ιδέες...

-Ντύστε και μεταμορφώστε απλά γυάλινα βάζα ή μπουκάλια! Κολλήστε την δαντέλα στο γυαλί με κόλλα για decoupage σε σπρέι και είστε έτοιμοι! Μπορείτε να την κολλήσετε και με ταινία διπλής όψης!
-Δημιουργήστε σχέδια στα μπισκότα σας!

-Δημιουργήστε καλύμματα για τις καρέκλες και τις πολυθρόνες σας!-Δημιουργήστε ρομαντικά "καπέλα" για τα λαμπατέρ σας!


-Πουγκάκια για λεβάντα ώστε να μοσχομυρίζουν τα συρτάρια σας!-Ένα διαφορετικό φωτιστικό! Φουσκώστε ένα μπαλόνι και κολλήστε πάνω του με κόλλα για decoupage τις δαντέλες που θέλετε. Μόλις στεγνώσει η κόλλα σκάστε το μπαλόνι και η δαντέλα θα μείνει στο σχέδιο που θέλετε! Μην ξεχάσετε να αφήσετε στο πάνω μέρος μια τρύπα για να περάσει η λάμπα!

-Πανέμορφες ονειροπαγίδες για να στολίσετε το σπίτι σας! Περάστε τη δαντέλα σε ένα στρογγυλό τελάρο που χρησιμοποιούμε για να πλέξουμε ή απλά στεφανάκια ακόμα και από σύρμα και κρεμάστε από κάτω διάφορα κομμάτια δαντέλας!
-Κάντε τις δαντέλες σκουλαρίκια!
 -Ή στολίστε τις μπλούζες σας!
-Και τις τσάντες σας!
-Συνδυάστε τες με μια κορνίζα και δημιουργήστε την τέλεια θέση για να κρεμάτε τα σκουλαρίκια σας!


-Αλλάξτε τις μεταλλικές κονσέρβες στις πιο ρομαντικές θήκες!


-Ιδανικό στόλισμα για ρομαντικά προσκλητήρια!
 -"Ντύστε" τα αγαπημένα σας βιβλία, για να τα προστατέψετε!
-Χρησιμοποιήστε τις δαντέλες ως στένσιλ για μοναδικά αποτελέσματα! Απλώστε τη δαντέλα στην επιφάνεια και με ένα χρώμα - κατά προτίμηση - σε σπρέι ψεκάστε και θα μείνει το αποτύπωμα της δαντέλας!


-Δημιουργήστε ιδιαίτερους "καμβάδες" για τον τοίχο σας σε συνδυασμό με παλιά παράθυρα-Αλλάξτε τα τραπεζομάντηλά σας  ράβοντας στις άκρες ή σε διάφορα σημεία δαντέλες.


-Ενώστε τις δαντέλες και φτιάξτε μοναδικές κουρτίνες!-Δημιουργήστε μοναδικά Fabric Book, τα σημειωματάρια αναμνήσεων για να φυλάξετε μέσα όλη σας τη ζωή! 
(Διαβάστε για τα Fabric Book)-Στολίστε καρδιές!
-Δημιουργήστε table runner για το τραπέζι σας ενώνοντας πολλά σεμεδάκια!


-Βγείτε στην παραλία, βρείτε ξυλαράκια και δημιουργήστε τα πιο ιδιαίτερα καραβάκια!


-Ή φτιάξτε την πιο ρομαντική σκηνή στην παραλία....


Αν έχετε κι εσείς τις δικές σας ιδέες για το τι να κάνουμε τα σεμεδάκια της μαμάς τις περιμένουμε!*Η αναπαραγωγή του άρθρου σε άλλα site/blogs είναι ελεύθερη αρκεί να αναφέρεται η πηγή.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Pinterest. 

1 σχόλιο: